Go Back   2022 2023 Courses.Ind.In > Main Category > Main Forum




  #1  
Old November 29th, 2015, 10:14 AM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Default Model Papers For Combined Graduate Level Examination

Discuss about model papers for combined graduate level examination here. Welcome to Courses.ind.in and this page is for model papers for combined graduate level examination discussion. If you are looking for information on model papers for combined graduate level examination then ask your question is as much details as possible in the “Reply” box provided below. The more detailed your question will be, the more easy will it be for our experts to answers your query. And if you have any updated or latest information on model papers for combined graduate level examination, then please share you knowledge with our experts in the “Reply” box below. Your reply will be published here and your knowledge can help many people. Thanks for stopping by at Courses.ind.in. Please visit again.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old January 25th, 2018, 08:26 AM
Unregistered
Guest
 
Default Re: model papers for combined graduate level examination

Hello sir, I’m preparing for Combined Graduate Level Examination. I want Model Papers For Combined Graduate Level Examination please provides me?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old January 25th, 2018, 08:28 AM
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2012
Default Re: model papers for combined graduate level examination

SSC CGL Tier-II Exam is postponed to 17.02.2018 to 22.02.2018. The exam was scheduled on 18th to 20th Jan 2018.

SSC CGL 2017 Tier-III is scheduled on 31.03.2018 & Tier-IV is scheduled on May/June,2018 (Skill Test).

SSC is the leading Govt. organization that provides employment to lakhs of students in India. A great opportunity lies ahead for all the SSC aspirants.

The Staff Selection Commission (SSC) conducts the Combined Graduate Level (CGL) Exam for recruitment to various subordinate services like:

Assistants in Ministries/Departments, Attached and Subordinate office of the Govt. of India
Inspectors of Central Excise & Customs
Inspectors of Income Tax
Preventive Officers in Customs
Examiner in Customs
Sub-Inspectors in Central Bureau of Narcotics & CBI
Assistant Enforcement Officer in Directorate of Enforcement, Department of Revenue
Divisional Accountant, Jr. Accountant, Auditor & UDCs in various offices of Govt. of India
Auditor Offices under C&AG, CGDA, CGA & others
Accountant/ Junior Accountant
Tax Assistant in CBDT and CBEC
Compiler in Registrar General of India


Combined Graduate Level (Tier - I) Examination:

1. Aspirin has relieved minor suffering for_____.
(A) thousands of years
(B) the thousand years
(C) thousands of the years
(D) a thousand of year

2. That the sloth____slowly is a fact.
(A) which moves
(B) it moves
(C) moving
(D) moves

3. The sun is a gaseous sphere, _______a solid body like the earth.
(A) not only
(B) only
(C) not
(D) nor

4. In the winter, many animals hibernate, but others___stay active.
(A) the elk
(B) are like the elk
(C) such as the elk
(D) yet the elk

5. When___a body cell, it takes over the cell and manufactures more viruses.
(A) infection by a virus
(B) infects a virus
(C) does a virus infected
(D) a virus infects

6. Galileo's experiments with falling bodies, Pasteur's work with disease germs ___ on
heredity are significant events in the history of science.
(A) and Mendel's research is
(B) and Mendel's research
(C) and Mendel did research
(D) and the research of Mendel

7. Many craters on the earth's surface
were probably formed by very large
meteorites_____:
(A) smashing into the ground and exploding
(B) which smashed into the ground and an explosion
(C) when smashed into the ground was as explosion
(D) they smashed into the ground and exploded
8. The accomplishments of modern science would be impossible________highly specialized
instruments.
(A) without
(B) except
(C) but there are
(D) among
9. The earth might look like a sphere, but careful measurements
(A) show is not
(B) show that it is not
(C) that show it is not
(D) show it that is not
10. Nebraska is a state whose name comes from an Indian word _______'river in the
flatness'.
(A) means
(B) the meaning of
(C) meaning
(D) is meant
Direction 11: Replace the word/phrase given in bold with the most similar word.
11. The new tax law is explicit; that type ot certificate is tax-exempt.
(A) definite
(B) deficient
(c) harsh
(d) imprecise
12. Zinnia seeds will begin to germinate
in seven to ten days.
(A) grow
(B) rot
(C) sink
(0) bloom
13. The union's grievance committee met with the school board to protest the teacher's firing.
(A) personnel
(B) scholarship
(C) investment
(D) complaint
14. Argon, an inert gas, constitutes nearly one percent of the atmosphere.
(A) inflammable
(B) colourless
(C) inactive
(D) odourless
15. Most high school students look up to the star player on the football team.
(A) envy
(B) respect
(C) trust
(D) pursue
16. Quito's 9,350 foot elevation makes it the third loftiest capital 1 in the world.
(A) mildest
(B) highest
(C) largest
(D) flattest
17. The concurrence of the heads of state was totally unexpected.
(A) rejection
(B) proposal
(C) agreement
(D) objection
18. The police confiscated the stolen goods.
(A) reported
(B) located
(C) released
(D) seized
19. A conscientious teacher spends hours preparing for classes and correcting students'
papers.
(A) creative
(B) leading
(C) skillful
(D) careful
20. The French detective novelist Georges Simenon is one of the most prolific writers of the
twentieth century.
(A) instructive
(B) productive
(C) famous
(D) pessimistic

Answers:
1.a, 2. d, 3. c, 4. c, 5. d, 6. b, 7. a, 8. a, 9. b, 10. c. 11.a, 12. a, 13. d, 14.a, 15.b, 16. b, 17. c, 18. d, 19.d, 20. b
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSC Combined Graduate Level Exam Papers Free Download mamta Main Forum 2 May 8th, 2018 04:54 PM
Download Hall Ticket For Combined Graduate Level Examination nilesh Main Forum 2 May 3rd, 2018 08:29 AM
Free download SSC Combined Graduate Level Exam Papers suman Main Forum 2 April 25th, 2018 12:40 PM
Download SSC Combined Graduate Level Exam Previous Papers suman Main Forum 2 April 24th, 2018 03:23 PM
SSC Combined Graduate Level Examination Duplicate Admit Card Download mamta Main Forum 2 April 24th, 2018 09:19 AM
SSC Combined Graduate Level Exam Model Question Papers Download payal Main Forum 2 April 16th, 2018 11:15 AM
How to download Combined Graduate Level Examination Admit Card nilesh Main Forum 2 April 10th, 2018 04:36 PM
Combined graduate level examination books free download nilesh Main Forum 2 March 23rd, 2018 08:36 AM
Staff Selection Commission Notifies Combined Graduate Level Examination nilesh Main Forum 2 February 16th, 2018 12:26 PM
SSC Combined Graduate Level Exam Old Question Papers nilesh Main Forum 2 February 14th, 2018 10:29 AM
Combined Graduate Level Examination Hall Ticket nilesh Main Forum 2 January 29th, 2018 03:32 PM
Result Of Combined Graduate Level Examination payal Main Forum 2 January 22nd, 2018 02:39 PM
combined graduate level tier-ii examination nilesh Main Forum 2 May 24th, 2017 02:33 PM
ssc combined graduate level pre. examination 30 practice sets pdf nilesh Main Forum 3 May 24th, 2017 09:48 AM
combined graduate level examination (cgl) (tier-i) result mamta Main Forum 2 May 12th, 2017 04:50 PM
ssc combined graduate level exam papers pdf payal Main Forum 3 May 11th, 2017 10:10 AM
combined graduate level examination marks obtained suman Main Forum 1 November 13th, 2016 04:55 AM
Combined Graduate Level Preliminary Examination anshul1 Main Forum 1 February 4th, 2013 02:11 PM
SSC combined graduate level exam sample papers Prayash Pradhan Main Forum 1 January 21st, 2013 02:34 PM
Combined Graduate Level Exam Papers Trevion Main Forum 1 December 21st, 2012 04:07 PM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.